Cara Memohon

KAJIAN PRASISWAZAH (UNDERGRADUATE STUDY)

Pengiklanan untuk program yang ditawarkan akan diterbitkan di mana-mana akhbar tempatan utama, Portal UTHM dan Portal Kementerian Pendidikan Malaysia.

Sebelum tarikh tutup, calon untuk program sepenuh masa dikehendaki memohon melalui Sistem Aplikasi Dalam Talian yang diselaraskan oleh Seksyen Pengurusan Kemasukan Pelajar, Jabatan Pengajian Tinggi Kementerian Pengajian Tinggi Malaysia (MOHE).

www.mohe.gov.my

Status permohonan boleh didapati melalui portal UPU Online atau UTHM.

KAJIAN PASCASISWAZAH (POSTGRADUATE STUDY)

Program Penyelidikan Siswazah (Postgraduate Research Programme)

Permohonan untuk program penyelidikan dibuka sepanjang tahun. Kemasukan adalah pada bulan Mac, Jun, September dan Disember. Pelajar boleh menerokai bidang penyelidikan yang luas yang dibimbing oleh pakar yang ditubuhkan melalui jabatan, pusat penyelidikan dan kumpulan.

List of research centers and groups

Kerja Kursus Siswazah dan Program Campuran (Postgraduate Coursework and Mixed-mode Programmes)

Pemohon tempatan mesti mengemukakan permohonan mereka sebelum tarikh akhir penyerahan seperti yang diiklankan. Pemohon antarabangsa dinasihatkan untuk mengemukakan permohonan mereka hanya dengan pengambilan bulan September dan dinasihatkan supaya mengemukakan permohonan mereka pada bulan Mei. Sila lawati tapak web rasmi Pusat Pengajian Siswazah untuk memohon.

Center for Graduate Studies

Untuk sebarang pertanyaan berkaitan dengan kajian prasiswazah, sila hubungi:

Tel: +60 7 4538464
Faks: +60 7 4536080

Jika anda memerlukan sebarang maklumat mengenai kajian pascasiswazah, sila hubungi:

Tel: +60 7 4537704
Faks: +60 7 4536080

Untuk maklumat lanjut mengenai keperluan pelajar antarabangsa, sila hubungi:

Pejabat Antarabangsa UTHM

Tel: + 607-453 8513/8514/8515

Copyright © September 2018 HEPA FKMP. Hak Cipta Terpelihara.

PENAFIAN: Pihak FKMP tidak akan bertanggungjawab atas sebarang kerosakan atau penyalahgunaan data yang diperoleh daripada laman ini.